Paluszki z szynką

Paluszki z szynką

Szybka i smaczna przekąska. Smaczna zarówno na ciepło zaraz po upieczeniu, jak i na zimno.

Składniki na ok. 12 sztuk:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g serka kremowego (dowolny, ja dałam z ziołami)
  • ok. 70g boczku lub szynki

Sposób przygotowania:

  1. Boczek (szynkę) pokroić w małą kostkę.
  2. Połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem i posypać boczkiem. Ciasto złożyć na pół (tj. przykryć połowę z serem i boczkiem drugą połówką ciasta).

2

  1. Ciasto pokroić na ok. 12 pasków.

3

  1. Każdy pasek skręcić.
  2. Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia ok. 30 minut w temperaturze 180°C.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 12

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Paluszki z szynką